Frågor och svar

Vanliga frågor och svar

Vad händer med kabel TV-föreningen?
Om du bor i ett område där det finns en kabel TV-förening så bygger vi ofta nätet i samarbete med föreningen. Det innebär att vi, så långt det är möjligt, nyttjar föreningens befintliga kabelvägar även för det nya fibernätet. Därigenom kan vi hålla ett lägre pris på installationen. Det nya fibernätet byggs upp parallellt med det befintliga kabel TV-nätet och det finns då två olika nät i området.

Vår ambition är att driva kabel TV-nätet så länge det finns ett behov av det, även om föreningen på sikt inte har så många medlemmar kvar i takt med att medlemmar byter till fiber. Vi vill således inte tvinga ett helt område att gå över till fiber.

Ditt medlemsskap i föreningen kan du säga upp när din fiber har blivit inkopplad. I samråd med föreningen så ser vi då till att du inte betalar dubbelt för TV-tjänsten även om du börjar använda den via fiber. Tänk på att du måste vara medlem i föreningen tills fibern är installerad för att få det rabatterade medlemspriset på installationen.

Tillkommer det någon nätavgift?
I våra fibernät betalar du ingen nätavgift, utan du betalar bara för den/de tjänster du nyttjar. Bredbandstjänsten (500/500 Mbit/s) kostar 285 kr/mån och TV-tjänsten kostar 159 kr/mån (basutbud på cirka 15 kanaler). Eventuella tilläggskanaler betalar du för separat. Vi har heller inte något tvång på att köpa tjänster utan du kan dra in fiber och låta anslutningen vara passiv utan att betala någon månadsavgift.

Det har förekommit att andra aktörer som sålt fiber i de områden där vi har kabel TV-nät sagt att vi har en nätavgift på 1500-2000 kr per år i våra nät. Detta är felaktigt, och dessa aktörer har blandat ihop medlemsavgiften till kabel TV-föreningarna med en ren nätavgift (som ofta finns i öppna nät). I fallet med kabel TV-föreningarna så missar dessa aktörer att medlemsavgiften inkluderar basutbudet på TV samt föreningens kostnad för att driva kabel TV-nätet. Skillnaden mellan kabel TV-näten och våra fibernät är att du i kabel TV-nätet måste betala för TV (genom medlemsavgiften till föreningen) även om du endast vill använda bredband, något som inte krävs i fibernäten.

Vad innebär er bredbandstjänst?
Vi har förenklat vårt utbud väsentligt i våra fibernät. Tidigare erbjöd vi olika hastigheter mellan 10 och 500 Mbit/s med olika månadskostnader, men då fibernäten har en hög kapacitet och är byggda med framtidssäker teknik så har vi valt att endast erbjuda en enda tjänst i dessa nät. Det gör att du slipper välja hastighet och kan vara säker på att du alltid har gott om kapacitet för även de mest krävande tillämpningarna.

Rent konkret så innebär det att du har tillgång till upp till 500 Mbit/s både i ned- och uppladdning. Vi begränsar dock inte någon abonnent och om nätkapaciteten och din utrustning tillåter så kan du även få högre hastigheter än så. På grund av marknadsföringsregler så måste vi ange hastigheter i intervall och vi säger därför att tjänsten är 250-500 Mbit/s.

För denna tjänst betalar du 285 kr/mån.

Har du en fråga som inte besvarats ovan?
Maila oss på fiber@bdtv.se så återkommer vi inom kort med ett svar.

Kontrollera om du kan få BDTV Fiber på din adress
Image Description
Logo

BDTV är din lokala bredbands- och TV-leverantör i Norrbotten.

Sedan 2008 har vi levererat stabila och prisvärda bredbands- och TV-tjänster till privatpersoner och företag i Norrbotten, med utgångspunkt från Boden.

Kontakta oss

Butik:
Mejerigränd 2
961 61 Boden
(mån-fre 10-12, 13-17)

Kundtjänst: 0921-521 00
(mån-fre 8-22, lör-sön 9-22)