Grävning av kanalisation

Vi lägger all fiber i kanalisation av plastslang vilket innebär att det är enkelt att byta ut en eventuellt skadad fiber i framtiden.

Plastslangen grävs ner på din tomt och går från anvisad anslutningspunkt på ditt hus fram till den punkt där vårt stamnät passerar din fastighet. Oftast är detta just utanför tomtgränsen, men i vissa fall kan längre sträckor förekomma. Om du väljer att köpa grävningen av oss så ansvarar vi för att kanalisationen läggs ner hela sträckan, och om du väljer att gräva själv på egen tomt så gräver du fram till den punkt vid tomtgränsen som vi anvisar och vi gräver resten.

Vi använder oss så långt som möjligt av plöjning som förläggningsmetod vilket innebär att vår maskin har en kniv som "skär ett spår" i gräsmattan som den samtidigt lägger ner kanalisationen. Med denna förläggningsmetod blir ingreppet i gräsmattan minimalt och ingen återställning krävs.

Om det inte är möjligt att plöja så använder vi grävmaskin av mindre modell som ryms på en vanlig villatomt.

Om du gräver själv så får du slang och instruktioner av oss. Slangen bör grävas ner på minst 30 cm djup och förläggas på ett sådant sätt att den inte riskeras att skadas vid arbete på din tomt.

Kontrollera om du kan få BDTV Fiber på din adress
Image Description

Image Description
Här har en slang nyligen plöjts ner. Ingen återställning av gräsmattan krävs.
Logo

BDTV är din lokala bredbands- och TV-leverantör i Norrbotten.

Sedan 2008 har vi levererat stabila och prisvärda bredbands- och TV-tjänster till privatpersoner och företag i Norrbotten, med utgångspunkt från Boden.

Kontakta oss

Butik:
Mejerigränd 2
961 61 Boden
(mån-fre 10-12, 13-17)

Kundtjänst: 0921-521 00
(mån-fre 8-22, lör-sön 9-22)